پرستاری از کودک مبتلا به صرع

پرستار و مراقب کودک در منزل نگهداری و مراقبت از کودک

پرستاری از کودک مبتلا به صرع

۲۴ بازديد
https://s28.picofile.com/file/8466417026/%D9%BE%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C_%D8%A7%D8%B2_%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9_%D9%85%D8%A8%D8%AA%D9%84%D8%A7_%D8%A8%D9%87_%D8%B5%D8%B1%D8%B94.jpg
چند توصیه مهم در پرستاری از کودک مبتلا به صرع : اگرچه کودکان مبتلا به صرع از پیشنهاد توانایی‌های جسمی و ذهنی هیچ تفاوتی با سایر کودکان ندارند؛ ولی نگهداری و پرستاری از آنان ملزم به رعایت نکته هایی اختصاصی میباشد. نکته هایی که در مورد این کودکان میبایست با دقت و حساسیت بیشتری مورد توجه قرار گرفته و رسیدگی شود.
اگر شما هم به عنوان پرستار کودک یا والدین چنین کودکی دارای مسئولیت هستید؛ نظر می‌کنیم تا انتهای این نوشته همراه ما باشید.

حمله صرع و اقدامات لازم هنگام وقوع

حملات صرع در قالب تشنج کودک رخ می‌دهد. ویژگی بارز این حملات غیر قابل پیشبینی بودن آنها است. به این معنا که به عنوان پرستار کودک مبتلا به صرع، باید در هر شرایطی انتظار رخ دادن این مسئله را داشته باشید. مهم نیست که تعداد دفعات وقوع حملات در کودک شما به چه میزان است؛ چرا که هر حمله نیازمند توجه و کنترل است.
در این زمینه توصیه‌های بسیاری وجود دارد. همچنین شدت حملات در بیماران مختلف متفاوت است. با این وجود اصلی‌ترین و مفیدترین کار خواباندن کودک به پهلو و قرار دادن سر هم‌سطح یا پایین‌تر از بدن است. این کار باعث می‌شود مسیر تنفسی کودک هنگام وقوع تشنج باز باشد و بیمار به‌راحتی نفس بکشد.
گاهی شنیده می‌شود که بهتر است بین دندان‌های بیمار جسمی خارجی قرار داده شود؛ تا از گاز گرفته شدن زبان توسط دندان‌ها جلوگیری گردد. در این زمینه به این نکته توجه کنید که اولا این کار یک کار حرفه‌ای و دقیق است و اگر روش درست اجرای آن را نمی‌دانید بهتر است آن را انجام ندهید.
چرا که ممکن است با بستن مسیر تنفسی شرایط بیمار را بدتر کند. ثانیا قطع زبان توسط دندان‌ها، یکی از اتفاقات نادر در این حملات است.
حمله صرع معمولا کمتر از یک دقیقه ادامه دارد؛ و پس از آن کودک آرام شده و به دلیل انرژی از دست رفته نیازمند استراحت و شاید خواب باشد. از سویی توجه کنیم که حملات طولانی‌تر خطرناک است و باید سریعا به اورژانس اطلاع دهید.

 پرستاری از کودک مبتلا به صرع

رفتار با کودکان مبتلا به صرع

بیماری صرع می‌تواند از نظر روحی و روانی روی کودک شما تاثیر بگذارد. طبیعتا هیچ فردی از اینکه دچار حالات تشنج شود، خوشحال نیست. این مسئله شامل کودکان نیز می‌شود.
همچنین از گذشته این مسئله مطرح بوده که افراد مبتلا به صرع به نسبت سایر افراد، زودرنج‌تر و حساس‌تر هستند. البته درباره این مسئله داده علمی خاصی وجود ندارد. شاید هم این موضوع به دلیل نوع نگاه متفاوت جامعه به بیماران مصروع در گذشته باز می‌گردد.
به هر طریق به عنوان آخرین توصیه برای پرستاری از کودک مبتلا به صرع پیشنهاد می‌کنیم به این موضوع توجه کرده و با صبوری، نرمش و ملاطفت بیشتری با آنها رفتار کنید.

رژیم غذایی کودک مبتلا به صرع

درمورد رژیم‌های غذایی افراد مبتلا به این بیماری، موارد بسیاری مطرح شده است؛ که رعایت آنان می‌تواند در بهبود وضعیت فرد موثر باشد. ولی فارغ از نوع مواد غذایی مصرفی، ۱ نکته زیاد مهم درمورد این بیماران، عدم تحمل گرسنگی میباشد.
در واقع بیماران مبتلا به صرع (به‌خصوص کودکان) در مقابله با گرسنگی ناتوان‌تر بوده و ضعف ناشی از گرسنگی می‌تواند موجب زیاد شدن احتمال وقوع حملات شود.
با توجه به نکته گفته شده توصیه می‌کنیم وعده‌هایی غذایی منظمی را برای کودک تدارک دیده و به این موضوع توجه کافی داشته باشید. البته دقت نمایید که این مسئله نبایستی منجر به پرخوری و رژیم نامناسب در کودک شود.

مراقبت و پرستاری از بیمار تشنجی در مورد کودکان به مراتب خیلی سخت تر و حساس تر از دیگر افراد می باشد . تقریبا ۳ درصد از کودکان از سن ۶ ماهگی تا ۶ سالگی اگر دمای بدن آنها به بالاتر از ۴۰ درجه برسد دچار تشنج می شوند . توصیه می شود والدین و فردی که وظیفه پرستاری از کودک را برعهده دارد نکات زیر را مطالعه نماید.
-اگر کودک شما بیمار است در درجه اول حتما دمای بدن او را هر چند وقت یکبار به طور مرتب چک کنید .
-وقتی یک کودک یک بار دچار تشنج می شود، شانس اینکه دوباره تشنج به او دست دهد ۳۰ درصد است
-تب را می توان پاسخ طبیعی بدن برای مقابله با عفونت دانست . کودکان معمولا در ۲ سال اول زندگیشان بین ۴ تا ۶ بار دچار تب می شوند که این تب ها -معمولا خطرناک نمی باشند . فقط ۱۰ درصد از این تب ها را می توان خطرناک دانست که حتما باید کودک خود را زیر نظر پزشک متخصص درمان نمود.
-هنگامی که کودک شما تب دارد سعی کنید محیطی خنک برای کودک خود فراهم نمایید.
-با دستمال خیس سعی کنید تب کودک را پایین بیاورید.
-در صورت داشتن تب ، تا می توانید مایعات به کودک خود دهید .
-اگر می توانید کودک خود را با آب ولرم دوش دهید.
-پاشویه کردن کودک بسیار مفید می باشد .
-برای پایین آوردن تب کودک با مشورت پزشک به او استامینوفن بدهید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.